Kuchnia naszej babci i mamy czyli tradycyjny schabowy, mielony, gołąbki, ziemniaki z mizerią, buraczkami lub zasmażaną kapustą i marchewką z groszkiem. Dania pyszne i przez wszystkich doskonale znane jednak są to dania ciężkie i źle wpływające na wygląd. Wegetariańskie, fit gołąbki przygotowane z kapusty włoskiej, kaszy kuskus i warzyw są odchudzoną wersją znanych, polskich gołąbków. Bogate w witaminy i składniki odżywcze są świetnym obiadowym daniem, którego dodatkowym plusem jest możliwość zamrożenia na później.
Wydrukuj
Wegetariańskie gołąbki z kaszą kuskus
- V
- VG
- GF
- DF
Nowa, wegetariańska wersja, tradycyjnego dania jakim są gołąbki.
Składniki
- 250g kaszy kuskus
- 1 średnia główka kapusty włoskiej
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula czerwona
- 2 gałązki tymianku
- 1 mała bulwa selera
- 250g pieczarek
- 1 papryczka chilli
- 2 łyżeczki pasty chilli (alternatywnie)
- sól/pieprz
- kilka gałązek bazylii
- 700g passaty pomidorowej