Pancakes bananowe

Puszyste i bardzo smaczne pancakes. Banan sprawia, że są aromatyczne i wilgotne.  Idealnie sprawdzą się jako szybkie śniadanie ponieważ przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu. Mogą być podawane saute, z cukrem pudrem, konfiturą, jogurtem lub owocami.

Wydrukuj

Pancakes bananowe

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Bardzo smaczne danie śniadaniowe.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:10
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczone
  • 2 łyżki oleju
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 1/4 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 20g cukru wanilinowego
Sposób przygotowania
Mąkę przesiej, dodaj do niej cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę. Następnie jajko, mleko, olej oraz rozgniecionego widelcem banana. Zmiksuj wszystko na gładka masę. Smaż małe placuszki na patelni do naleśników. Gdy na powierzchni pancake zobaczysz pęcherzyki oznacza to że pora przewrócić na drugą stronę.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!