Szakszuka wegetariańska z mozzarella

Połączenie warzyw i jajek zawsze jest dobrym pomysłem, kiedy dodamy do tego jeszcze mozzarrelle mamy małe, kulinarne dzieło sztuki. Chrupka cebula i papryka, soczyste pomidory, w punkt usmażone jajko z płynnym żółtkiem i cudownie roztopiona mozzarela. Wegetariańska wersja szakszuki z pewnością przypadnie do gustu wszystkim, którzy uwielbiają delektować się śniadaniem. 

Wydrukuj

Szakszuka wegetariańska z mozzarella

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Pyszna, wegetariańska wersja znanej wszystkim szakszuki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 4 jajka
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 cebula
  • 6 mini kulek mozzarelli
  • oliwa do smażenia
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Paprykę i cebulę oczyść i pokrój w dużą kostkę, podsmaż na patelni na oliwie. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj na patelnię. Dopraw solą i pieprzem i delikatnie wszystko wymieszaj. Wbij jajka, rozłóż mozzarellę i smaż pod przykryciem przez około 4 minuty. Następnie zdejmij pokrywkę i smaż aż nadmiar wody odparuje. Dodaj natkę pietruszki i bazylie.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!