Pączki z serka homogenizowanego

Pączusie idealne na zaspokojenie ochoty na coś małego i słodkiego. Szybkie i bardzo proste do zrobienia. Aby je wykonać potrzeba jedynie kilu składników i cierpliwości podczas smażenia. Smaczne zarówno te podkradzione, ciepłe po pierwszym smażeniu jak i wystudzone i oprószone cukrem pudrem.

Wydrukuj

Pączki z serka homogenizowanego

napisała:

3,5 rating based on 4 ratings
  • V
Pączusie idealne na zaspokojenie ochoty na coś małego i słodkiego.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 serki homogenizowane waniliowego po 200g
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • laska wanilii
  • olej
  • cukier puder
Sposób przygotowania
Serki wymieszaj z jajkami.  Mąkę przesiej do masy serowej, dodaj proszek do pieczenia i cukier. Składniki wymieszaj na gładkie ciasto. Przekrój wanilię, wyjmij pestki i dodaj do ciasta. W garnku rozgrzej olej, wlej go tyle by pączki mogły swobodnie pływać. Na dużą łyżkę nałóż niewielką ilość ciasta i za pomocą drugiej łyżki ukształtuj kulkę. Włóż ciasto do oleju i smaż na złoty kolor. Nakładaj ciasto partiami. Pączki powinny obracać się same, jeśli tak się nie stanie pomóż im widelcem. Smaż na złocisty kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.      

Leave a Reply