Krem z selera z tostem

Seler jest warzywem, które nie każdemu smakuje. Istotą jego smaku są przyprawy. To one gwarantują udane danie. Dobrze skomponowane smaki są gwarantem smacznego kremu z selera.

Wydrukuj

Krem z selera z tostem

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
Smaczna i aromatyczna zupa krem z selera.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:30 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 1 duża bulwa selera
  • 1 litr mleka
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • biała cześć pora
  • 4 ziemniaki
  • sól/pieprz
  • masło do smażenia
Sposób przygotowania
Selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Pora posiekaj w krążki. Warzywa podsmaż na roztopionym na patelni maśle. Następnie przełóż je do garnka, zalej mlekiem i bulionem. Dodaj sól i pieprz, gotuj do miękkości. Chleb tostowy podsmaż na suchej, gorącej patelni lub upiecz w piekarniku. Przekrój na trójkąty. Po ugotowaniu zmiksuj na gładki krem blenderem. Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem i tostami.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!