Smażony camembert

Bardzo szybka i pyszna przekąską lub przystawka. Chrupiąca, złota skórka oraz ciepły, delikatny, płynny i ciągnący się środek. Można podawać jako wkładkę do sałatek.

Wydrukuj

Smażony camembert

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
Bardzo szybka i pyszna przekąską lub przystawka. Można podawać jako wkładkę do sałatek.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:5 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 camemberty
  • 6 pełnych łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania
Camemberty wyjmij z lodówki minimum 30 minut przed przygotowaniem, zdejmij opakowania. Każdego obtocz w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Potwórz czynność: jajko, bułka tarta. Smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!