Pieczony camembert z czerwonymi owocami

Pieczony camembert z czerwonymi owocami jest idealną propozycją na wyrafinowaną przystawkę.

Wydrukuj

Pieczony camembert z czerwonymi owocami

napisała:

0,0 rating
  • V
Roztopiony ser z wiśniami, czereśniami i porzeczkami.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:20 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 250g owoców czerwonej porzeczki
  • 200g czereśni
  • 100g wiśni
  • 120g sera camembert
  • bagietka
  • 4 łyżki oliwy + do polania bagietki
  • 3 łyżki gęstego sosu balsamicznego
  • kilka gałązek rozmarynu
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Owoce umyj i osusz. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie i czereśnie oczyść z pestek. Na środek naczynia do zapiekania ułóż ser i obsyp go dookoła owocami. Ser ostrożnie natnij w kratkę. Owoce i camembert polej oliwą. Dodaj na owoce sos balsamiczny. Wstaw danie do piekarnika i piecz przez 15-20 minut. Bagietkę pokrój w kromki, polej oliwą i podsmaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Pieczony camembert z owocami podawaj od razu po upieczeniu. Wtedy środek sera będzie wyśmienicie płynny.

Leave a Reply

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other