Smażone papryczki padron

Smażone papryczki padron są świetną, imprezową przystawką. Łatwość ich przygotowania jest dużym plusem tego dania.

Wydrukuj

Smażone papryczki padron

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Szybka w przygotowaniu przystawka.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 250g papryczek padron
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
Sposób przygotowania
Papryczki umyj i osusz. Nie odcinaj ogonków - ułatwia to chwytanie je palcami. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj papryczki, dobrze jest gdy papryczki jedną warstwą pokrywają patelnię. Gdy ich skórka zacznie robić się najpierw biała a następnie przypalona, przełóż papryczki na drugą stronę. Podsmaż je jeszcze chwilę aż się zarumienią. Podawaj oprószone solą. Najlepiej smakują na ciepło.

Leave a Reply