Kompot z wiśni

Nie ma nic lepszego na gorące dni niż domowy kompot z wiśni. Idealny na ciepło jak i na zimno po schłodzeniu w lodówce. Można podać go również z kostkami lodu. Intensywny kolor, kwaskowy smak i mnóstwo orzeźwienia.

Wydrukuj

Kompot z wiśni

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Pyszny, domowy kompot.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 500g wiśni
  • 3 łyżki cukru (lub więcej)
  • 1 litr wody
Sposób przygotowania
Wiśnie umyj i osusz. Owoce wydryluj i przesyp do garnka. Dodaj cukier, wodę i zagotuj. Gotuj około 5 minut. Jeśli wiśnie są mocno kwaśne dodaj więcej cukru.

Leave a Reply