Sos winegret

Dip idealnie nadający się do sałatek, ryb, warzyw i wytrawnych naleśników.

Połączenie składników ostrych, słodkich, kwaśnych oraz oleistych stanowi odświeżający dodatek dań.

Wydrukuj

Sos winegret

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Dip idealnie nadający się do sałatek, ryb, warzyw i wytrawnych naleśników.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 4 łyżki oliwy
Sposób przygotowania
Miód, sok z cytryny i musztardę połącz ze sobą. Dodaj oliwę i energicznie mieszaj do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
error: Zawartość jest chroniona!!