Fit muffiny z jogurtem i owocami

Bardzo łatwe w przygotowaniu fit muffiny. Są lekkie, orzeźwiające i świeże. Jogurt naturalny można w wersji bardziej kalorycznej zastąpić bitą śmietaną, kremem, serem mascaropne, dodać miód, czekoladę lub owocowy sos.  

Wydrukuj

Fit muffiny z jogurtem i owocami

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
  • GF
Fit muffiny z jogurtem.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:20 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 4 mini bananki lub 1 duży banan
  • 150g jogurtu naturalnego
  • owoce
  • mięta
  • cynamon
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki siemienia lnianego
  • olej
Sposób przygotowania
Banany obierz i za pomocą widelca rozgnieć. Dodaj do nich płatki owsiane, miód, cynamon i siemię lniane. Silikonową formę na maffinki posmaruj odrobiną oleju. Wyłóż ścianki foremek przygotowaną owsianą masą pozostawiając puste środki - do nich po upieczeniu będzie dodawany jogurt. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni na około 20 minut. Muffinki powinny mieć złoty kolor i być twarde. Upieczone wystaw i wystudź. Do środka każdej muffinki nałóż jogurt i udekoruj ją owocami i listkami mięty. Z podanych proporcji otrzymasz 6 niewielkich babeczek.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!