Sos tatarski jest idealnym sosem do grillowanych mięs i kiełbas. Świetnie komponuje się z jajkami ugotowanymi na twardo, wędlinami i zimnym mięsem. Pasuje do burgerów, sandwichy, tostów z serem i szynką. Przygotowany z ogórków konserwowych, marynowanych grzybów, cebuli oraz jogurtu naturalnego, musztardy i majonezu jest kwaśny, pikantny i orzeźwiający.
Wydrukuj
Sos tatarski
- V
- GF
Sos idealny do jajek lub grillowanego mięsa.
Składniki
- 2 małe ogórki konserwowe
- 1/2 małej biała cebuli
- 5 dużych marynowanych grzybów
- kilka gałązek kopru
- szczypiorek
- sól/pieprz
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu