Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado są piękną propozycją wielkanocnych przystawek. Są świeże, radosne, napawają optymizmem i zachęcają do skosztowania. Ich wiosenny wygląd przyciąga uwagę. Pięknie komponują się z pozostałymi wielkanocnymi daniami. 

Wydrukuj

Jajka faszerowane awokado

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Wiosennie wyglądające faszerowane jajka.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 5 jajek
  • 1 awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • sól/pieprz
  • garść rzeżuchy
Sposób przygotowania
Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Obierz ze skorupek. Jajka przetnij na pół, delikatnie wyjmij żółtka i pokrój je w kostkę. Obierz awokado i również pokrój w kostkę. Wymieszaj żółtka z majonezem i awokado, dopraw solą i pieprzem. Farszem wypełnij białka. Posyp świeżą rzeżuchą.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!