Kolorowa, przyciągająca wyglądem lunchowa propozycja. Idealnie przygotowany makaron z soczystymi krewetkami. Podany ze słodkim mango, ostrą papryczką chilli i pyszną mieszanką tajskich sosów. Posypany sezamem oraz listkami zielonej kolendry z pewnością znajdzie grono swoich fanów.
Wydrukuj
Makaron ryżowy z krewetkami i mango
- V
- GF
- DF
Pyszny, ryżowy makaron podany z krewetkami.
Składniki
- 16 świeżych krewetek tygrysich
- 1 dojrzałe mango
- 1 papryczka chilli
- 4 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka miodu
- 200g makaronu ryżowego 5mm
- 2 łyżki sezamu
- listki kolendry
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy do smażenia
- 1 łyżka oliwy do makaronu
- sól