Bagietka z krewetkami i truskawkami

Owoce morza – uwielbiane przez jednych, znienawidzone przez drugich. Krewetki podane na rustykalnej bagietce posmarowanej masłem są świetną propozycją na przystawkę, przekąskę lub lunch czy kolację. Są jędrne, soczyste, podsmażone z papryczką chilli delikatnie pikantne. Słodycz truskawki balansuje ten smak. Dodaje świeżości i koloru. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Prezentuje się bardzo efektownie i pysznie smakuje. 

Wydrukuj

Bagietka z krewetkami i truskawkami

napisała:

5,0 rating based on 2 ratings
  • V
Pyszne połączenie owoców morza i truskawek.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:4 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 bagietka
  • masło do posmarowania bagietki
  • 8 surowych krewetek tygrysich
  • garść roszponki
  • 1 papryczka chilli
  • oliwa do smażenia
  • sól/pieprz
  • 4 duże truskawki
  • gałązka kopru
Sposób przygotowania
Krewetki oczyść, opłucz i osusz. Papryczkę chilli pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj papryczkę, chwilę podsmaż a następnie dodaj krewetki. Krewetki smaż po około półtorej do dwóch minut z każdej strony. Powinny być jędrne, różowe i soczyste. Oprósz je delikatnie solą, zamieszaj i zdejmij je z patelni. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj masłem, nałóż na nie umytą i osuszą roszponkę. Truskawki pokrój w plasterki i rozłóż je naprzemiennie z krewetkami na bagietce. Posyp świeżym koprem i zmielonym pieprzem. Podawaj z sosem czosnkowym.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!