Kolorowe i bardzo smaczne jajeczne muffiny. Babeczki są świetną alternatywą do standardowego jajka sadzonego lub jajecznicy i klasycznych warzyw. Pięknie wyglądające, pachnące i przyciągające wzrok muffinki z pewnością zadowolą również najmłodszych uczestników śniadaniowej uczty.
Wydrukuj
Muffiny jajeczne
- V
Babeczki w wersji wytrawnej.
Składniki
- 6 jajek
- zielony liść pora
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 cebula
- 1 papryczka chilli
- sól/pieprz
- masło
- liście selera
- 100g szynki
- szczypiorek
Sposób przygotowania
Szynkę, cebulę, paprykę, papryczkę chilli, liść pora pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę na maśle, wystudź. Silikonową formę do babeczek posmaruj masłem. Warzywa i szynkę przełóż do miski, dodaj jajka, dopraw i dokładnie wymieszaj. Masę przelej do formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni na około 25 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem.