Muffiny jajeczne

Kolorowe i bardzo smaczne jajeczne muffiny. Babeczki są świetną alternatywą do standardowego jajka sadzonego lub jajecznicy i klasycznych warzyw. Pięknie wyglądające, pachnące i przyciągające wzrok muffinki z pewnością zadowolą również najmłodszych uczestników śniadaniowej uczty. 

Wydrukuj

Muffiny jajeczne

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Babeczki w wersji wytrawnej.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:25 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 6 jajek
  • zielony liść pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilli
  • sól/pieprz
  • masło
  • liście selera
  • 100g szynki
  • szczypiorek
Sposób przygotowania
Szynkę, cebulę, paprykę, papryczkę chilli, liść pora pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę na maśle, wystudź. Silikonową formę do babeczek posmaruj masłem. Warzywa i szynkę przełóż do miski, dodaj jajka, dopraw i dokładnie wymieszaj. Masę przelej do formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 175 stopni na około 25 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem.



Leave a Reply