Wariacji na temat szakszuki jest tylko ile osób ją przygotowujących. Można do niej dodać ulubione produkty, ulubione przyprawy i podawać z ulubionymi dodatkami. Szakszuka inspirowana kuchnią śródziemnomorską, podana z dodatkiem oliwek oraz sera feta będzie wspaniałą propozycją dla wegetarian jak i smakoszy mięsa, którzy dbają o swoje zdrowie. Piękny zapach, idealny smak sprawia, że szakszuka sprawdzi się na śniadanie, przekąskę oraz kolację.
Wydrukuj
Szakszuka wegetariańska z oliwkami i serem feta
- V
- GF
Kolejna wersja śniadaniowego przysmaku.
Składniki
- 4 jajka
- 1/2 zielonej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 pomidory malinowe
- 1 cebula
- oliwa do smażenia
- 5 gałązek tymianku
- garść oliwek czarnych i zielonych
- 100gr sera feta