W naszych głowach wciąż odnaleźć można obraz niesmacznej wątróbki, podanej z cebulą. Męczarnia dla dzieci i nastolatek. Mało apetyczny wygląd, cierpki smak – nic co mogłoby przyciągać i kusić. Szaszłyki z wątróbką są alternatywą dla znienawidzonej formy. Kolor, różnorodność struktur i smaku oraz ciekawa forma podania z pewnością zjedna sobie wszystkich, który temu zdrowemu i smacznemu produktowi dadzą kolejną szanse.
Wydrukuj
Szaszłyki z wątróbką
- GF
- DF
Szaszłyki z wątróbką jako alternatywa dla tradycyjnej formy.
Składniki
- 2 twarde jabłka
- 1 marchewka - u mnie fioletowa
- 8 pomidorków koktajlowych
- 12 wątróbek drobiowych
- 1 pomarańczowa papryka
- oliwa
- tymianek
- rozmaryn
- sól/pieprz
- 4 patyczki do szaszłyków
- cebulka perłowa marynowana kilka sztuk