Tosty z twarożkiem i truskawkami



Chrupiące, łamiące się tosty podane z kremowym, puszystym twarożkiem już są świetnie brzmiącym wprowadzeniem w dzień pełen emocji. Gdy do tego obrazu dodamy jeszcze soczyste i pachnące latem truskawki oraz orzeźwiającą mięte i słodki lepki miód mamy śniadanie idealne.

Wydrukuj

Tosty z twarożkiem i truskawkami

napisała:

5,0 rating based on 2 ratings
  • V
Orzeźwiające tosty, pachnące latem.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:3 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 6 truskawek
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 łyżki miodu
  • gałązka mięty
  • mielony pieprz
  • 6 łyżek twarogu chudego mielonego
Sposób przygotowania
Truskawki umyj, osusz, odetnij szypułki i pokrój w plasterki. Tosty podpiecz na patelni grillowej, wystudź. Posmaruj twarogiem, wyłóż na nie truskawki, polej miodem i udekoruj miętą, oprósz świeżo mielonym pieprzem.



Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!