Chrupiące, łamiące się tosty podane z kremowym, puszystym twarożkiem już są świetnie brzmiącym wprowadzeniem w dzień pełen emocji. Gdy do tego obrazu dodamy jeszcze soczyste i pachnące latem truskawki oraz orzeźwiającą mięte i słodki lepki miód mamy śniadanie idealne.
Wydrukuj
Tosty z twarożkiem i truskawkami
- V
Orzeźwiające tosty, pachnące latem.
Składniki
- 6 truskawek
- 6 kromek chleba tostowego
- 2 łyżki miodu
- gałązka mięty
- mielony pieprz
- 6 łyżek twarogu chudego mielonego
Sposób przygotowania
Truskawki umyj, osusz, odetnij szypułki i pokrój w plasterki. Tosty podpiecz na patelni grillowej, wystudź. Posmaruj twarogiem, wyłóż na nie truskawki, polej miodem i udekoruj miętą, oprósz świeżo mielonym pieprzem.