Placuszki bananowe

Śniadanie czyli jeden z najważniejszych posiłków w całym dniu powinno być pożywne, smaczne a przede wszystkim powinno sprawiać mnóstwo przyjemności. Sprawią ją z pewnością bananowe placuszki. Banany poza pysznym smakiem bogate są w potas, który pomaga w walce z nadciśnieniem a dzięki sporej ilości pektyn mogą przyczynić się do obniżenia cholesterolu.

Wydrukuj

Placuszki bananowe

napisała:

0,0 rating
  • GF
  • DF
Rozpływające się w ustach, delikatne wegetariańskie placuszki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:15
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 3 jajka
Sposób przygotowania
Banany obierz ze skóry. Przełóż do głębokiej miski, rozdrobnij widelcem a następnie zmiksuj. W drugiej misce zmiksuj jajka na puszystą masę. Dodaj do niej banany, cynamon i wymieszaj. Smaż na patelni naleśnikowej po około 2-3 min z każdej strony. Przewracaj placuszki delikatnie za pomocą szpatułki. Podawaj posypane cukrem pudrem, z ulubionym jogurtem lub świeżymi owocami.

error: Zawartość jest chroniona!!