Złota, polska jesień rozpieszcza nas w tym roku ciepłem i słońcem. Ogromną przyjemnością jest gotowanie dań, odzwierciedlających jesienne barwy i zapachy. Z pewnością należy do nich krem z dyni, wzbogacony słodkim sokiem z pomarańczy oraz ostrym i rozgrzewającym smakiem imbiru. Ogromnym plusem dyniowych dań jest niska zawartość kalorii oraz duża ilość witamin i minerałów.
Wydrukuj
Krem z dyni z pomarańczą i imbirem
- V
- VG
- GF
- DF
Jesienna, aromatyczna zupa krem z dyni z dodatkiem rozgrzewającego imbiru.
Składniki
- ulubione pieczywo
- 2 pomarańcze
- 2cm świeżego imbiru
- 1,5l bulionu warzywnego
- około 800g dyni (bez skóry, pestek i miąższu)
- sól/pieprz
- 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- oliwa