Nie ma nic lepszego niż kolorowe, pachnące i sycące, jednogarnkowe dania. Feeria barw tego dania sprawia, że z wielkim apetytem zasiadamy do jego zjedzenia. Ilość smacznych, kolorowych warzyw oraz smak wyśmienitej kiełbasy w połączeniu z przyprawami i chrupiącym pieczywem jest idealnym odzwierciedleniem złotej polskiej jesieni.
Wydrukuj
Jesienne leczo
- GF
- DF
Wielobarwne, aromatyczne danie które zaspokoi głód największych głodomorów.
Składniki
- 300g kiełbasy (u mnie żywiecka)
- 100g groszku cukrowego
- 1 cebula
- 200g przecieru pomidorowego
- 1 duży batat
- 1 mała cukinia
- 1 mała dynia
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 3 pomidory malinowe
- sól/pieprz
- natka pietruszki
- ulubione pieczywo
- oliwa z oliwek