Chipsy z jarmużu

Zdrowa i pyszna przekąska idealna do wieczornych, domowych, filmowych seansów. Pieczony jarmuż jest bardzo chrupki. Doprawiony solą i pieprzem nabiera głębi smaku.

Wydrukuj

Chipsy z jarmużu

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Zdrowa i pyszna przekąska.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 3 garści liści jarmużu
  • 1 łyżka oliwy
  • sol/pieprz
Sposób przygotowania
Liście jarmużu oderwij od łodyg, umyj i osusz. Wymieszaj z oliwą, dopraw. Rozsyp na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, zachowaj między liśćmi odstępy. Włóż na górną półkę piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 10 minut.

Leave a Reply