Zupa minestrone (zielona wersja) z makaronem ryżowym

Włoski przysmak w zielonym wydaniu. Chrupkość warzyw, delikatność bulionu oraz kolor dania – to wszystko stanowi o jego wyjątkowości.  Możliwość dodawania ulubionych warzyw i przypraw jest dużym plusem tego dania.

Wydrukuj

Zupa minestrone (zielona wersja) z makaronem ryżowym

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • DF
Włoski przysmak w zielonym wydaniu.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:30 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • ½ pora
  • 1 mała cukinia
  • 1 zielona papryka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1l bulionu
  • kilka liści lubczyku
  • 1/3 pęczka kopru
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka masła
Sposób przygotowania
Warzywa obierz i pokrój. Szalotkę posiekaj i podsmaż w rondlu na maśle. Do szalotki dodaj paprykę, cukinię, selera naciowego, pora i chwilę podduś. Warzywa zalej bulionem i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku. Pod koniec gotowania dodaj pokrojony koper, szczypiorek oraz lubczyk. Zupę podawaj z makaronem ryżowym.  

Leave a Reply