Każdy z nas choć raz w życiu jadł drożdżówkę. Kulinarne upodobania Polaków podbiły te z makiem, serem lub z kruszonką. Przygotowane własnoręcznie smakują sto razy lepiej a ich aromat unosi się w domu przez długie chwile. Idealne do kawy, kakao lub herbaty. Słodkie, puszyste przysmaki.
Wydrukuj
Drożdżówki z kruszonką
- V
Idealne do kawy, kakao lub herbaty. Słodkie, puszyste przysmaki.
Składniki
- 600g mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 30g świeżych drożdży
- 80g cukru
- 1 cukier wanilinowy
- szczypta soli
- 80g masła
- 2 jajka
- Kruszonka:
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki mąki
- Dodatkowo:
- 1 rozbełtane jajko