Soczysta pierś z kaczki

Soczysta i aromatyczna pierś z kaczki jest idealnym pomysłem na świąteczny lub niedzielny obiad. Przysmażona, chrupiąca skórka oraz soczyste, różowe mięso sprawią kulinarną przyjemność jedzenia.

Wydrukuj

Soczysta pierś z kaczki

napisała:

0,0 rating
  • GF
  • DF
Soczysta i aromatyczna pierś z kaczki jest idealnym pomysłem na świąteczny lub niedzielny obiad.
  • Poziom trudności:Średni
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • dwie piersi z kaczki
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Wyjmij pierś z kaczki z lodówki, opłucz i wysusz. Posyp z obu stron solą i pieprzem i pozostaw by nabrała pokojowej temperatury. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Na zimnej patelni połóż piersi z kaczki. Ułóż je skórą do dołu by wytopić z niej tłuszcz. Od momentu skwierczenia smaż ok. 4 minuty, następnie przełóż na drugą stronę i smaż 3 minuty. Przełóż patelnię z piersią do piekarnika i piecz około 3 minuty w temperaturze 200 stopni C. Po tym czasie wyjmij mięso i pozwól mu odpocząć ok. 3 minuty. Podawaj z sałatką z buraka.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!