Onion rings – krążki cebulowe

Wszystkim znane amerykańskie onion rings są idealną przystawką i przekąską. Podane z ulubionym sosem stanowią smaczne danie. Podawane podczas meczu piłki nożnej, boksu lub na piątkowej imprezie są świetnym dodatkiem do piwa.

Wydrukuj

Onion rings – krążki cebulowe

napisała:

0,0 rating
  • V
Wszystkim znane amerykańskie onion rings są idealną przystawką i przekąską. Podane z ulubionym sosem stanowią smaczne danie.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 duża cebula
  • ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki ostroje papryczki
  • olej do smażenia
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Cebulę obierz i pokrój w około półcentymetrowe plastry. Następnie ostrożnie rozdziel każdy plaster na krążki. W głębokiej misce umieść składniki suche a następnie dodaj mokre i dobrze wymieszaj. Dopraw. Każdy krążek cebuli otocz w powstałym cieście. Na patelni rozgrzej olej i smaż krążki z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wyłóż na ręcznik papierowy by odsączyć z oleju Podawaj z sosem czosnkowym lub/i pastą chilli.

Leave a Reply