Dynia w słodko – kwaśniej marynacie

Sezon na dynie jest niezwykle krótki. Pyszne kotlety dyniowe, risotta, zupy i sałatki są pyszne jednak ich smak bardzo szybko mija. Zamknięcie dyni w słoikach pozwoli cieszyć się jej smakiem przez zimowe wieczory.

Wydrukuj

Dynia w słodko – kwaśniej marynacie

napisała:

0,0 rating
Sezon na dynie jest niezwykle krótki. Zrób z niej przetwory by smakować się nią na dłużej.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • dynia
  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • kilkanaście goździków
  • ¼ szklanki octu
Sposób przygotowania
Dynie obierz ze skóry oraz oczyść z miąższu. Pokrój w kostkę, umieść w wyparzonych suchych słoikach. Składniki zalewy zagotuj w wodzie a następnie zalej nią ostrożnie dynię. Szczelnie zakręć i pasteryzuj zgodnie z ulubionym sposobem. U mnie pasteryzowane na sucho w piekarniku.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!