Marynowane papryczki chilli

Idealne do sałatek i gulaszy. Świetnie wyglądają również jako ozdoba innych dań. Małe słoiki z ostrymi papryczkami chilli w marynacie świetnie sprawdzą się jako prezent dla rodziny i znajomych.

Wydrukuj

Marynowane papryczki chilli (w zalewie octowej)

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Idealne do sałatek i gulaszy. Świetnie wyglądają również jako ozdoba innych dań.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:30 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1kg ostrych papryczek chilli
  • Zalewa:
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 3 szklanki wody
  • ½ szklanki octu 10%
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania
Papryczki umyj, oczyść i ciasno ułóż w słoikach. Składniki zalewy połącz ze sobą i zagotuj. Gorącą zalewą wypełnij słoiki z papryczką i szczelnie dokręć. Pasteryzuj zgodnie z ulubionym sposobem. U mnie pasteryzowane na sucho w piekarniku.

Leave a Reply