Grzyby są polskim przysmakiem podawanym w różnych postaciach. Idealne w sosach, w zupach oraz marynatach. Do zamknięcia w słoikach najbardziej nadają się prawdziwki, podgrzybki, rydze, maślaki. Dodanie do nich odpowiednich przypraw wyostrzy ich smak, natomiast marynata zatrzyma je sprężyste i jędrne na długi czas.
Wydrukuj
Marynowane grzyby
- V
- VG
- GF
- DF
Grzyby są polskim przysmakiem podawanym w różnych postaciach. Idealne w sosach, w zupach oraz marynatach.
Składniki
- grzyby leśne(prawdziwki, podgrzybki, rydze maślaki itp.)
- cebula
- ½ łyżeczki gorczycy na słoik
- Zalewa:
- 1 litr wody
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- kilka liści laurowych
- 200 ml octu 10%
- 2 łyżki soli
- 3 łyżki cukru