Bruschetta

Aromatyczne, smaczne i orzeźwiające włoskie grzanki będą cudownym przysmakiem dla degustatorów kuchni włoskiej. Połączenie soczystych, dojrzewających w słońcu pomidorów z chrupkim, czosnkowym pieczywem jest pyszną przystawką.

Wydrukuj

Bruschetta

napisała:

0,0 rating
  • V
  • DF
Aromatyczne, smaczne i orzeźwiające włoskie grzanki będą cudownym przysmakiem dla degustatorów kuchni włoskiej.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 10 kromek pieczywa typu włoskiego
  • 6 dużych pomidorów malinowych
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 1 czerwona cebula
  • liście bazylii
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Z pieczywa przygotuj grzanki. Możesz to zrobić na patelni z małą ilością oliwy lub w piekarniku. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i oczyść z gniazda nasiennego. Każdego pomidora pokrój w małą kostkę. Cebulę oraz bazylię posiekaj a następnie wymieszaj z pomidorami. Dopraw do smaku. Ciepłe grzanki natrzyj czosnkiem. Na każdą grzankę nałóż pomidory i przypraw świeżo zmielonym pieprzem.

Leave a Reply