Tradycyjne danie kuchni węgierskiej. Sycące, aromatyczne. Każdy znajdzie w nim przysmak dla siebie. Połączenie pieczarek, smacznego kabaczka, kiełbasy, aromatycznych pomidorów oraz papryk w jednym daniu jest kwintesencją smaku.
Wydrukuj
Leczo z kabaczkiem i pieczarkami
- DF
Tradycyjne danie kuchni węgierskiej. Sycące, aromatyczne. Każdy znajdzie w nim przysmak dla siebie.
Składniki
- ½ kg kabaczka (po obraniu i oczyszczeniu środka)
- 5 pomidorów
- garść małych pieczarek
- 2 pomarańczowe papryki
- dobrej jakości kiełbasa (u mnie myśliwska)
- 3 małe szalotki (można zastąpić zwykłą cebulą)
- ½ cebuli
- garść pociętego szczypiorku
- oliwa z oliwek
- pieprz/sól
- Dodatkowo:
- garść świeżych borówek