Gnocchi z cukinią i boczkiem

Gnocchi z cukinią i boczkiem możesz przygotować w bardzo szybki i łatwy sposób.

Wydrukuj

Gnocchi z cukinią i boczkiem

napisała:

0,0 rating
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu obiad.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:6
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1kg ziemniaczanego gnocchi
  • 500g cukinii
  • 250g boczku
  • 1 duża cebula
  • 150g twardego sera: parmezan, grana padano, pecorino
  • sól/pieprz
  • tajska bazylia
Sposób przygotowania
Boczek pokrój w kostkę, przełóż go na zimną patelnię bez żadnego tłuszczu. Włącz grzanie i usmaż boczek aż stanie się chrupiący i złoto-brązowy a tłuszcz się całkowicie wytopi. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Cukinię umyj, osusz, odetnij końcówki i również pokrój w kostkę. Boczek odcedź a na wytopionym tłuszczu usmaż cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj do niej cukinię i dopraw solą.  W osolonej wodzie ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją z opakowania. Dodaj kluski do usmażonej cebuli oraz cukinii. Zetrzyj ser i dołóż liście tajskiej bazylii. Gnocchi przełóż na talerze, dodaj ponownie starty ser, dopraw świeżo mielonym pieprzem i dołóż kilka liści bazylii.

Leave a Reply