Bób z chili, czosnkiem i koprem

Bób z chili, czosnkiem i koprem, podsmażony na maśle.

Wydrukuj

Bób z chili, czosnkiem i koprem

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Wyrazisty w smaku, podsmażony na maśle bób.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 500g młodego bobu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej papryczki chili
  • pęczek kopru
  • sól/pieprz
  • 50g masła
Sposób przygotowania
Bób dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Przesyp go do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odcedź bób, zahartuj zimną wodą (przelej go kilkukrotnie lodowatą wodą) i gdy lekko przestygnie obierz go z łupinek. Na patelni rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane chili i podsmaż przez chwilę. Dodaj ugotowany bób, drobno posiekany koper i wymieszaj. Podsmaż bób przez 3 minuty. Dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i ponownie zamieszaj.

Leave a Reply