Przyprawa z suszonej łupiny cebuli

Przyprawa z suszonej łupiny cebuli świetnie sprawdzi się do rosołu, gulaszy, sosów.

Wydrukuj

Przyprawa z suszonej łupiny cebuli

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Bardzo aromatyczna, zdrowa przyprawa.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:50 min.
  • Czas gotowania:180 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • łupiny z cebuli
Sposób przygotowania
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Rozsyp na nie łupiny cebuli i rozsuń na jedną warstwę. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 65 stopni na około 3 godziny. Moje łupiny były zbierane przez kilka tygodni wiec były już dość suche. Proces suszenia w piekarniku był zatem krótszy. Dobrze wysuszona łupina będzie się kruszyć i pękać. Gdy łupiny się wysuszą wyjmij blachę z piekarnika, przemieszaj łupiny i odstaw na 30 minut. Następnie partiami przekładaj łupinki do blendera, młynka i rozdrobnij je na grubszy proszek. Przyprawę przełóż do pojemniczków. Możesz przechowywać ją aż do pół roku.

Leave a Reply