Jesień jest porą roku uwielbianą przez wszystkich kucharzy i fanów gotowania. Bogactwo jakim obdarza nas natura: grzyby, owoce i warzywa z chęcią prezentowane są na talerzach. Tarta z dynią i czerwoną cebulą z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom jesiennych smaków.
Wydrukuj
Wytrawna tarta z dynią i czerwoną cebulą
- V
Smaczna, jesienna tarta.
Składniki
- 20g mąki ziemniaczanej
- 250g mąki pszennej
- 3 łyżki lodowatej wody
- 150g zimnego masła - do ciasta
- 3 duże jajka
- 500g dyni - po obraniu ze skóry, pestek i miękkiego miąższu
- 50g masła do podsmażenia dyni
- 3 liście szałwii + do dekoracji
- szczypta kurkumy
- pieprz/sól
- 200g sera feta
- 200ml śmietany 18%
- 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 duża czerwona cebula