Jajka faszerowane guacamole

Jajka są produktem kojarzony najbardziej ze świątecznym, wielkanocnym stołem. Podane w wersji klasycznej z majonezem, przecięte na pół pojawiają się w żurku. Można je znaleźć w warzywnej sałatce, jako dodatek do mazurków oraz wielkanocnej paschy. Jajka faszerowane z pewnością mają wiele walorów kulinarnych. Dodatkowo pięknie zdobią świąteczny stół.

Wydrukuj

Jajka faszerowane guacamole

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Pięknie wyglądające faszerowane jajka.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:30 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 5 jajek
  • guacamole
Sposób przygotowania
Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Obierz ze skorupek. Jajka przetnij na pół, delikatnie wyjmij żółtka i pokrój je w kostkę. Przygotuj guacamole i wymieszaj je z żółtkami. Farszem wypełnij białka.

Leave a Reply