Spaghetti z kolorowymi marchewkami, fetą i borówką

Przez żołądek do serca – tak to prawda. Prawdą jest również to że najpierw jedzą oczy. Kukurydziany makaron spaghetti podany z kolorowymi marchewkami oraz serem, borówkami i miętą z pewnością sprosta wizualnym oczekiwaniom. Łatwość, prostota oraz szybkość wykonania tej potrawy jest jej dodatkowym plusem. 

 

Wydrukuj

Spaghetti z kolorowymi marchewkami, fetą i borówką

napisała:

5,0 rating based on 2 ratings
  • V
Kolorowy, pyszny i zdrowy makaron.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 200g makaronu kukurydzianego spaghetti
  • 100g sera feta
  • garść borówek amerykańskich
  • 1 pomarańczowa marchewka
  • 1 żółta marchewka
  • 1 fioletowa marchewka
  • 3 łyżki masła
  • 5 liści mięty
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Marchewki obierz i za pomocą temperówki do warzyw potnij na cienkie paseczki. Spaghetti ugotuj al dente, nie odcedzaj. Podsmaż marchwie przez chwile na maśle, na patelnię dodaj makaron z odrobiną wody w której się gotował. Do makaronu i marchwi wsyp borówki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj składniki. Wyłóż danie na talerz i posyp pokruszonym serem oraz pociętą miętą.



Leave a Reply