Przez żołądek do serca – tak to prawda. Prawdą jest również to że najpierw jedzą oczy. Kukurydziany makaron spaghetti podany z kolorowymi marchewkami oraz serem, borówkami i miętą z pewnością sprosta wizualnym oczekiwaniom. Łatwość, prostota oraz szybkość wykonania tej potrawy jest jej dodatkowym plusem.
Wydrukuj
Spaghetti z kolorowymi marchewkami, fetą i borówką
- V
Kolorowy, pyszny i zdrowy makaron.
Składniki
- 200g makaronu kukurydzianego spaghetti
- 100g sera feta
- garść borówek amerykańskich
- 1 pomarańczowa marchewka
- 1 żółta marchewka
- 1 fioletowa marchewka
- 3 łyżki masła
- 5 liści mięty
- sól/pieprz
Sposób przygotowania
Marchewki obierz i za pomocą temperówki do warzyw potnij na cienkie paseczki. Spaghetti ugotuj al dente, nie odcedzaj. Podsmaż marchwie przez chwile na maśle, na patelnię dodaj makaron z odrobiną wody w której się gotował. Do makaronu i marchwi wsyp borówki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj składniki. Wyłóż danie na talerz i posyp pokruszonym serem oraz pociętą miętą.