Pyszna wątróbka podana w formie potrawki z warzywami i owocami. Jabłka, marchew, papryka i cebula świetnie uzupełnią smak znanej każdemu wątróbki. Kolorowa wersja zachęci do skosztowania nawet największych wątróbkowych sceptyków. Odrobina świeżych, ulubionych ziół w postaci natki pietruszki, bazylii, kolendry lub lubczyku, majeranku i tymianku dodadzą wyśmienitego aromatu.
Wydrukuj
Potrawka z wątróbki drobiowej
- GF
- DF
Klasyczna wątróbka, w pięknej, kolorowej wersji.
Składniki
- 1 fioletowa marchewka - można zastąpić innym kolorem
- 1 żółta papryka
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 biała cebula
- 1 jabłko
- około 8 wątróbek drobiowych
- oliwa do smażenia
- sól/pieprz
- świeże zioła