Sprawdzi się idealnie podczas letnich upałów. Zbilansowane smaki: słodycz mango, ostrość czerwonej cebuli i delikatność marchewki połączona z orzeźwiającym smakiem kolendry zadowolą wszystkich smakoszy. Wywodzące się z Indii mango bogate jest w witaminę A, witaminy B. Dodatkowo posiada żelazo, miedź, sód, cynk, fosfor, biało oraz błonnik. Wszystkie te właściwości przyczyniają się do łagodzenia stanów zapalnych, łagodzą ból gardła, obniżają poziom cholesterolu oraz cukru. Ogromnym plusem mango jest jego piękny kolor świetnie komponujący się i wyglądający w sałatkach, dipach, makaronach, na tostach oraz naleśnikach.

Wydrukuj
Sałatka z mango
- V
- VG
- GF
- DF
Orzeźwiająca, pachnąca, idealnie słodko-ostra sałatka.
Składniki
- 1 dojrzałe mango
- 1 mała czerwona cebula
- 1 mała sałata masłowa - około 10 liści
- 1/2 łyżki czarnuszki
- 1 duża marchewka
- 1/4 pęczka kolendry
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka miodu
- sok z 1/2 limonki
You must log in to post a comment.