Znany przez wielu, uwielbiany przez wszystkich. Idealne, pięknie wyglądające oraz smaczne ciasto. Zaskakujące użycie szpinaku do słodkiego deseru może wzbudzać pewne obawy, jednak opinie wszystkich, którzy mieli okazje spróbować tego ciasta są jednobrzmiące… jest to genialne danie. Słodki smak kremu, delikatność malin i kwaskowatość jagód współgra z szpinakowym ciastem. Dodatkowym i bardzo wielkim walorem ciasta jest jego piękny wygląd który z pewnością zachwyci wzrokowców.
Wydrukuj
Leśny mech wersja fit
- V
- GF
Kultowe ciasto w wersji light.
Składniki
- 450g zamrożonego rozdrobnionego szpnaku
- 200g mleczka kokosowego
- 3/4 szklanki ksylitolu
- 3/4 szklanki oleju kokosowego - płynnego
- 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 galaretka cytrynowa bez cukru 77g
- 2 łyżeczki ksylitolu do kremu
- ulubione owoce
- 3 jajka