Ten specjał kuchni tajskiej jest już bardzo dobrze znany również w Polsce. Przygotowany własnoręcznie smakuje wyśmienicie. Wystarczy w odpowiedni sposób połączyć ze sobą składniki a zapachy z dalekiej Azji wypełnią kuchnię.
Wydrukuj
Pad thai z kurczakiem i tofu
Ten specjał kuchni tajskiej jest już bardzo dobrze znany również w Polsce. Przygotowany własnoręcznie smakuje wyśmienicie.
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 250g makaronu ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- 3 cebulki dymki
- ½ pęczka kolendry
- 2 łyżeczki pasty chilli
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki pasty pad thai
- 2 łyżki sosu sojowego
- 10 plasterków marynowanego czosnku
- 120g solonych orzeszków ziemnych
- 150g wędzonego tofu
- szklanka kiełków fasoli mung
- 3 limonki
- sól/pieprz