Rozgrzewające i pyszne danie. Poziom ostrości można regulować w zależności od upodobań. Curry można podawać z ryżem, makaronem, warzywami, tacos. Mięso kurczaka można zastąpić indykiem, wołowiną lub wieprzowiną.

Wydrukuj
Ostre curry z dynią i kurczakiem
- V
Rozgrzewające i pyszne danie. Poziom ostrości można regulować w zależności od upodobań.
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 niewielka cebula
- 2 cebulki szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 400g dyni (oczyszczonej,bez miąższu i skórki)
- centymetrowy korzeń imbiru
- zielona pasta curry(u mnie ½ łyżeczki)
- ½ łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)
- sok z ½ limonki
- 2 łyżki oliwy
- ½ pęczka kolendry
- 200g ryżu
- sól/pieprz