Sałatka z roszponki, wędzonego pstrąga i marynowanej papryki

Zdrowa, niskokaloryczna i smaczna sałatka. Idealna na szybki lunch lub podwieczorek. Ostrość marynowanej papryki świetnie komponuje się z delikatnością ryby. Wszystko podane na świeżej roszponce dodaje uroku sałatce.

Wydrukuj

Sałatka z roszponki, wędzonego pstrąga i marynowanej papryki

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Zdrowa, niskokaloryczna i smaczna sałatka. Idealna na szybki lunch lub podwieczorek.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 garści roszponki
  • ¼ pęczka szczypioru
  • ¼ pęczka kopru
  • 200 g wędzonego pstrąga
  • 1 marynowana papryka
  • 2 szalotki
Sposób przygotowania
Roszponkę opłucz pod bieżącą wodą, pozostaw do wyschnięcia. Koperek, szczypior, szalotkę oraz marynowaną paprykę posiekaj. Pstrąga oczyść ze skóry, ości i rozdrobnij. Roszponkę rozłóż na talerzach, posyp papryką oraz pstrągiem. Dodaj cebulę oraz szczypior i koper. Podawaj z kleksem sosu czosnkowego.

Leave a Reply