Naleśniki z łososiem i porem

Smakosze naleśników nie pogardzą również bardziej wytrawną formą tych przysmaków. Podane z wędzoną rybą, warzywami lub ulubionymi serami bądź mięsem, będą ciekawą alternatywą do standardowych naleśników z dżemem bądź serem..

Wydrukuj

Naleśniki z łososiem i porem

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Smakosze naleśników nie pogardzą również bardziej wytrawną formą tych przysmaków.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:20 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 300g wędzonego łososia
  • biała części pora oraz 2 zielone liście
  • łyżka masła
  • sól/pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania
Jajka, mleko, szczyptę soli i mąkę wymieszaj i na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Pora obierz, pokrój w krążki, łososia podziel na cząstki, pozbądź się ości i skóry. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj pora oraz łososia. Dopraw pieprzem i solą i podduś, wystarczy 5 minut. Obierz czosnek a następne przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z majonezem oraz jogurtem. Dobraw solą i pieprzem. Naleśniki podawaj z łososiowo – porowym farszem oraz kleksem sosu czosnkowego.

Leave a Reply