Naleśniki z kurkami

Naleśniki można podać z wieloma dodatkami oraz w różnych formach. Podane z kurkami i sosem serowym są idealne na obiad lub lunch. Kurki są jednymi z najbardziej lubianych grzybów. Po zebraniu wystarczy je tylko oczyścić,następnie ugotować, udusić lub podsmażyć.

Wydrukuj

Naleśniki z kurkami

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Naleśniki można podać z wieloma dodatkami oraz w różnych formach. Podane z kurkami i sosem serowym są idealne na obiad lub lunch,
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:30 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 szklanka mąki
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 3 jajka
  • sól
  • szczypta kurkumy
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • Dodatkowo:
  • ½ kg świeżych kurek
  • 1 biała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g śmietany 18 %
  • 100g śmietankowego serka topionego
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Przygotuj ciasto na naleśniki i usmaż je na jak najmniejszej ilości oliwy. Obierz cebulę i czosnek, pokrój je i podsmaż na patelni a następnie dodaj oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone kurki. Smaż wszystko na niewielkim ogniu aż kurki zmiękną. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku. W rondelku zagotuj odrobinę wody, dodaj do niego topiony serek i ciągle mieszaj do momentu aż się rozpuści. Naleśniki podawaj posypane kurkami, polane serowym sosem i posypane świeżą natką pietruszki.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!