Bita śmietana z morelami i winogronem

Deser idealny dla fanów bitej śmietany i owoców. Słodki z przyjemną kwaśną, limonkową nutą. Owoce można dobierać według własnego gustu i upodobania. Każdy łasuch z pewnością będzie chciał skosztować tego deseru.

Wydrukuj

Bita śmietana z morelami i winogronem

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Deser idealny dla fanów bitej śmietany i owoców. Słodki z przyjemną kwaśną, limonkową nutą.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 250ml śmietany 36%
  • 2 garści suszonych moreli
  • 1 garść zielonych winogron
  • 1 ½ łyżki cukru pudru
  • skórka z limonki
  • sok z ½ limonki
Sposób przygotowania
Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj cukier puder, sok z limonki oraz skórkę i szybko wymieszaj. Winogrona przetnij na pół. W zależności od preferencji morele podawaj suche lub wcześniej namoczone w wodzie. Do słoików, filiżanek lub pucharków nałóż morele, ubitą śmietanę, winogrona i wstaw do lodówki na min 20 minut.

Leave a Reply