Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, serem, chili i ziołami.
 
								
									
											
												
								Wydrukuj
														
													
								
																		
																
								
													
							
																								
								
					
					Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- V
									Chrupiące bułeczki ze szpinakowym farszem.								
							
														
						Składniki
- 150g świeżego szpinaku
- 100g cebuli
- 375g ciasta francuskiego
- 200g kremowego sera kanapkowego
- garść mięty
- garść natki pietruszki
- garść oregano
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 papryczki chili
- 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki mielonej, ostrej papryki
- jajko rozmiar L (żółtko i białko osobno)
- 50g ulubionego twardego sera: grana padano, pecorino
- czarnuszka i sezam
 
				
				