Lody czereśniowe

Domowe lody smakują najlepiej. W szczególności te o pięknym, intensywnym kolorze i wyśmienitym smaku. Lody czereśniowe z pewnością przypadną do gusty dzieciakom jak i starszym smakoszom. 

Wydrukuj

Lody czereśniowe

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Domowe lody o intensywnym smaku i kolorze.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Tak
Składniki
  • 4 dojrzale banany
  • 200g bordowych, dojrzałych czereśni
  • 100ml mleka roślinnego lub zwierzęcego
Sposób przygotowania
Dojrzałe banany obierz, pokrój w plasterki, włóż do woreczka do mrożenia i pozostaw na całą noc lub minimum 8 godzin w zamrażalce. Czereśnie umyj, oderwij ogonki. Następnie wydryluj owoce. Mleko dobrze schłodź. Banany wyjmij z woreczka, podziel na mniejsze części, dodaj do pojemnika blendera, dodaj mleko. Miksuj aż uzyskasz jednolitą masę. Dodaj czereśnie i ponownie przez chwilkę miksuj. W tej postaci masa będzie idealna jako shake, jeśli wstawisz na godzinę do zamrażalnika masa przybierze konsystencję lodów.

Leave a Reply